Thaiboxning är inte den enda kampsporten som finns i världen. Ett annat mycket populärt alternativ är MMA där konstigt nog en polsk tävling har vuxit sig stor och börjat dra internationell publik. 

MMA fight

Konfrontacja Sztuk Walki heter organisationen men är oftast mer känd som förkortningen KSW. Hittills har 35 stycken tävlingar arrangerats, till en början endast i Warszawa men nu även i många andra städer runt om i polen. Nästa event blir av den 23 Maj med totalt nio matcher. Det går redan nu att vara med på spänningen då det online finns möjlighet att satsa pengar på varje matchs utkomst. Som det ser det hela väldigt intressant ut då inte någon av matcherna har en solklar vinnare.

Organisationen KSW grundades 2004 då de även anordnade sin första match, efter det har det anordnats 34 events varav fyra var någon typ av extramatch.

Tävlingen delas in i ett flertal olika viktklasser som varierar beroende på organisation och land. Som exempel kommer KSW på nästa tävling anordna fighter i fem olika viktklasser. Dessa klasserna är, sorterade från tyngst till lättast, Heavyweight, Light Heavyweight, Middleweight, Welterweight och Lightweight. Utöver detta brukar det i organisationerna finnas fler alternativ.

Många som tidigare varit lyckade tävlande i KSW har sedan gått vidare för att delta i UFC som idag är världens största.