Träna, motionera och röra på sig är något som man bör göra med mer eller mindre regelbundenhet för att må bra. Som bekant så finns det en rad olika tränings- och motionsformer där det gäller att hitta de eller den som passar en själv allra bäst. Ett bra alternativ som är väldigt mångsidigt och där man också tränar hela kroppen på ett bra sätt är någon form av kampsport.

En av de allra största fördelarna med att träna kampsport är att det som sagt är en väldig mångfacetterad träningsform där man tränar såväl styrka som kondition, men även balans och koordination.

Dessutom jobbar man mycket inom kampsport med den mentala styrkan, vilket innebär att man stärker sin självkänsla och sitt självförtroende.

En annan fördel med att träna kampsport är att det finns så väldigt många olika varianter att välja mellan som till exempel karate, boxning, taekwondo, judo, jiujitsu, brottning, aikido och MMA för att nämna några.

Ett bra tips om man inte riktigt vet vilken kampsport man ska välja att börja träna är att prova på några olika alternativ innan man bestämmer sig. De flesta klubbar erbjuder ofta några gångers gratis provträning för eventuellt blivande medlemmar.